vrijdag, 30. juni 2006 - 11:56

Man verdacht van poging doodslag op baby

Gouda

De raadkamer van de rechtbank Den Haag heeft donderdag de voorlopige hechtenis verlengd van een 29-jarige man uit Gouda. De man wordt verdacht van poging doodslag op zijn 15 weken oude baby. Het kind heeft ernstig hersenletsel opgelopen nadat de man op 16 juni het kind hardhandig door elkaar had geschud. De man heeft zich op diezelfde dag zelf bij de politie gemeld waarna hij is aangehouden.

In 2005 heeft er een strafrechtelijk onderzoek plaatsgevonden in verband met het overlijden van een eerdere baby van de man en zijn vrouw. Op basis van het onderzoek werd toen aannemelijk geacht dat het om een ongeluk ging waarbij de vader in een paniekreactie had gehandeld.

Na het onderzoek, waarvan een zeer uitgebreid medisch onderzoek deel uitmaakte, was toen de conclusie dat de vader zeker onvoorzichtig had gehandeld, maar voor enige opzet aan de dood van het kind was geen bewijs. Gelet op deze omstandigheden is deze zaak tegen de man voorwaardelijk geseponeerd. Gelet op het nieuwe feit is het onderzoek in deze eerste zaak heropend.
Provincie:
Tag(s):