donderdag, 5. oktober 2006 - 17:42

Man verzon 'pin-gijzeling'

Amsterdam

Donderdagmiddag is het duidelijk geworden dat een vermeende twaalf uur durende gijzeling, en het onder dwang geldopnemen, berust op een valse aangifte. De 36-jarige man uit Den Haag blijkt het verhaal te hebben verzonnen. Hij zal nu gehoord worden als verdachte voor het doen van valse aangifte. Dit heeft de politie donderdagmiddag bekendgemaakt.

De 36-jarige man deed zich voor als slachtoffer van een langdurige gijzeling die begon in de Pijp op dinsdagavond rond halftwaalf en eindigde op woensdagochtend om halftwaalf. Volgens, het naar nu blijkt verzonnen verhaal, werd de man hij door drie mannen belaagd, met een mes bedreigd en gedwongen om naar het centrum van Amsterdam te rijden.

Volgens zijn eerste aangifte zou hij zijn gedwongen bij diverse geldautomaten geld op te nemen en dit af te dragen. Rechercheurs van Bureau Opsporing district 4 (Zuid) hebben direct een uitgebreid onderzoek ingesteld.

Donderdagochtend werd duidelijk dat het verhaal van de man niet op waarheid berustte. De man heeft vervolgens toegegeven dat hij zijn verhaal had verzonnen. Wat hij wel heeft gedaan is nog niet bekend en zal tijdens zijn verhoor duidelijk worden.
Provincie:
Tag(s):