woensdag, 25. oktober 2006 - 12:30

Man vlucht na aanrijding

Nijmegen

Dinsdagavond werd een aanrijding gemeld op het Keizer Karelplein in Nijmegen waarbij de veroorzaker na de aanrijding was weggelopen in de richting van de Bloemerstraat. De politie wist de verdachte te achterhalen. Hij is aangehouden en ingesloten.

De verdachte, een 48-jarige man uit Kroatië en verblijvende in Nijmegen, reed op het Keizer Karelplein tegen de achterzijde van de auto die voor hem reed. Daardoor ontstond aan beide auto’s schade. Nadat de auto’s aan de kant waren gezet ging de man er lopend vandoor. Hij had een jongen van ongeveer 10 jaar oud bij zich.

Een getuige zag dat de man een eetgelegenheid op de Bloemerstraat was binnen gegaan.Toen de agenten daar gingen kijken vertelde een andere getuige dat de verdachte inmiddels in een lijnbus was gestapt. Op de Smetiusstraat kon de man in de bus worden aangehouden.

De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd van hem een ademanalyse gevorderd omdat zijn adem naar alcoholhoudende drank rook. De man weigerde daar aan mee te werken. Zijn rijbewijs kon niet worden ingenomen omdat de man verklaarde dat dit al eerder was ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):