dinsdag, 26. september 2006 - 13:38

Man voor bedreiging aangehouden

Losser

Een 21-jarige man uit Oldenzaal is maandagmiddag om 13.20 uur door de politie aangehouden in de omgeving van het politiebureau in Losser. De man had met zijn auto vanaf Oldenzaal tot aan Losser een 19-jarige automobiliste hinderlijk gevolgd en daarbij ook de vrouw hebben bedreigd. De jonge vrouw belde in paniek haar ouders die onmiddellijk de politie inschakelden.

De vrouw reed naar het politiebureau in Losser en werd daar door twee agenten opgevangen. Zij vertelde dat de bewuste auto nu om de hoek van het politiebureau stond. De agenten zagen de auto staan en liepen op de bestuurder af. Deze reed met gierende banden en hoge snelheid weg in de richting van de Jan Janstraat. Hij werd echter door de vader van het meisje op die straat klemgereden en overgedragen aan de politie.

De 21-jarige verdachte werd voor verhoor opgesloten. Hij verklaarde een racewedstrijd met de jonge vrouw te hebben gehouden. Het slachtoffer voelde zich bedreigd en heeft daarvan aangifte gedaan.

Het rijbewijs van de verdachte, een beginnend bestuurder,
werd ingevorderd vanwege zijn gevaarlijke rijgedrag. De verdachte kon na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):