maandag, 13. februari 2006 - 0:01

Man weigert ademanalyse maar toont geslachtsdeel

Noordwest Twente

In de avond/nacht van zaterdag 11 op zondag 12 februari hield de politie in Noordwest-Twente op diverse locaties een alcoholcontrole. Gecontroleerd werd in Almelo, Vriezenveen, Westerhaar, Nijverdal en Wierden.

In totaal namen 1200 bestuurders deel aan een blaastest. De politie hield 12 bestuurders aan omdat zij onder invloed van alcohol verkeerden. Zeven van hen zaten boven de grens en kregen een proces-verbaal.
Het hoogst gemeten promillage was 0,97.

Een van de aangehouden personen is een 40 jarige man uit Enter, die omstreeks 21.20 uur de agenten op de Rijssensestraat in Wierden tegemoet reed op een snorfiets. De agenten gaven hem een stopteken, waarna hij stopte. De man rook sterk naar alcohol. Toen hem verteld werd dat de politie bezig was met een alcoholcontrole, keerde hij met zijn snorfiets en reed weg. Een agent zette de achtervolging in maar de 40 jarige weigerde te stoppen. Uiteindelijk kon hij worden klemgereden. De agent hield de man aan.

Op het politiebureau weigerde de 40 jarige man mee te werken aan een ademanalyse en vond het nodig de agenten zijn geslachtsdeel te tonen. De man is voor nader verhoor opgesloten. Hij blijkt reeds eerder met de politie in contact te zijn geweest voor het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):