dinsdag, 4. april 2006 - 13:48

Man zwaar gewond bij ongeval

Genemuiden

Op de Nieuwe Weg heeft gisterochtend om 05.50 uur een aanrijding plaatsgevonden waarbij een vrachtwagen met aanhanger en vier auto's betrokken waren. Een 41-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hasselt reed met veevoer vanuit Genemuiden richting Hasselt. Door nog onbekende oorzaak begon plotseling de aanhanger te slingeren, die daardoor op de verkeerde weghelft terecht kwam.

Een tegemoetkomende bestelwagen, bestuurd door een 41-jarige man uit Rouveen, schampte de aanhanger. Een 26-jarige man uit Hasselt botste met zijn personenauto vervolgens frontaal op de kop van de aanhanger. De man raakte daarbij zwaargewond en is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Een derde man, een 30-jarige automobilist uit Raalte zag de inmiddels ontstane ravage voor hem op de weg en kon tijdig remmen. Tot slot kwam een 19-jarige man uit Zwolle met een bestelwagen aanrijden. Hij kon zijn voorganger nog ontwijken, maar bij deze manoeuvre reed hij tegen de auto van het 26-jarige slachtoffer uit Hasselt. De man uit Hasselt moest door de brandweer uit zijn auto worden gehaald omdat hij bekneld zat. De weg is vele uren versperd geweest.
Provincie:
Tag(s):