dinsdag, 14. februari 2006 - 10:09

Manifestatie voor sociaal plan ING

Amsterdam

Woensdag houden ING-vakbondskaderleden uit Nederland en België een manifestatie in Amsterdam RAI. De naar verwachting paar honderd kaderleden willen aan de ING-directie een signaal afgeven om te komen tot een sociaal plan. De manifestatie wordt georganiseerd door vier Nederlandse bonden (FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond, de UNIE en BBV-VKBV) en vier Belgische bonden (ACLVB, BBTK, LBC-NVK, en CNE-CSC).

Bestuurder Leo Vlek van FNV Bondgenoten zegt namens de bonden: 'De manifestatie kondigt het sociale faillissement van ING aan. Sinds de komst van Michel Tilmant is er een duidelijke kentering in het beleid. Outsourcing, reorganisaties en streamlining zijn de nieuwe toverwoorden. En het personeel betaalt de rekening want het blijkt onmogelijk om met de directie tot een goed sociaal plan te komen.'
Vakbonden en directie zijn al maanden in gesprek over een sociaal plan.

De inzet van de bonden is met name gericht op het behoud van werkgelegenheid. De bonden willen vooraf betrokken worden bij de sourcing van onderdelen. Hiermee willen ze voorkomen dat de keuze van een vendor verstrekkende sociale gevolgen heeft voor het personeel.
Categorie:
Tag(s):