maandag, 4. december 2006 - 16:15

Mannen aangehouden in de pinkzaak

Den Haag

Politie Haaglanden heeft in samenwerking met de Belgische autoriteiten maandagochtend in België een verdachte in Antwerpen en een verdachte in Dendermonde aangehouden. Een derde verdachte zat reeds in België vast en wordt ook voor deze zaak aangehouden. In de woningen van de verdachten hebben doorzoekingen plaatsgevonden.

De mannen in de leeftijd van 22, 23 en 28 jaar met de Belgische nationaliteit worden verdacht van betrokkenheid bij de overval op een woning aan de Elzenlaan te Delft op 29 mei 2006. Bij deze overval werd van een 21-jarige Delftenaar zijn pink afgeknipt en werd van een 22-jarige vrouw een gedeelte van het haar afgeknipt. De verdachten zitten in afwachting van hun overlevering nog vast in België.

Het vermoeden bestaat dat de overval plaatsvond in verband met concurrentie binnen de anabolenmarkt. De overvallers verkeerden in de veronderstelling dat de Delftenaren achter een anabolenlab genaamd ‘Feralab’ zaten. Uit niets is gebleken dat de slachtoffers enige betrokkenheid hebben met deze handel.

Het onderzoek duurt nog voort. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):