zaterdag, 28. oktober 2006 - 14:51

Mannen aangehouden na afpersing en bedreiging

Eindhoven

Na een uitgebreid onderzoek heeft de politie donderdagavond in Limburg twee mannen, van 36 en 68 jaar, uit het Belgische Martelange aangehouden. Zij worden verdacht van het bedreigen en afpersen van een 46-jarige Eindhovense zakenman. Dit heeft de politie bekengemaakt.

Het slachtoffer kreeg dinsdag 24 oktober op zijn kantoor bezoek van twee onbekende mannen. Zij bedreigden het slachtoffer ernstig. Vervolgens gingen ze weg. In de loop van de week namen ze weer contact op en eisten zij een aanzienlijk geldbedrag van de zakenman. Gezien de ernst van het gebeurde is de politie direct met twaalf rechercheurs, waaronder rechercheurs met specialistische kennis op het gebied van afpersing, aan de zaak gaan werken.

Dit leidde donderdagavond tot de aanhouding van de twee verdachten. De aanhoudingen werden door het Arrestatieteam Zuid-Nederland verricht op de A2 ter hoogte van het Limburgse Nuth. In de auto van de verdachten werden diverse spullen aangetroffen, waaronder enkele telefoons en walkie-talkies. Op dit moment werken nog acht rechercheurs aan deze zaak.

De twee verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Zij worden maandag voorgeleid aan de rechter commissaris.
Provincie:
Tag(s):