maandag, 9. oktober 2006 - 10:33

Mannen aangehouden na verlaten plaats ongeval

Twijzel

Een 39-jarige inwoner van Kollum en een 37-jarige inwoner van Buitenpost zijn zondagmiddag op de Optwizel door de politie aangehouden, omdat zij na het veroorzaken van een ongeval de plaats daarvan hadden verlaten.

De 39-jarige man, die onder invloed verkeerde, had op de Rijksstraatweg de macht over het stuur verloren van zijn auto met aanhangwagen. De auto, met daarin de twee mannen, belandde vervolgens in de middenberm. De aanhangwagen bleef echter steken op een opstaande rand en stond nog voor een groot gedeelte op de Rijksstraatweg.

Beide mannen verlieten vervolgens de plaats van het ongeval. Omdat de politie beschikte over een goed signalement konden de twee na korte zoekslag worden aangehouden op de Optwizel in Twijzel. Op het politiebureau bleek dat de 39-jarige inwoner van Kollum het voertuig had bestuurd. Omdat er een vermoeden bestond dat hij had gedronken werd bij hem een blaastest afgenomen. Hij blies 955 ug/l. Goed voor een proces-verbaal en tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. Beide mannen kregen vervolgens ook nog een proces-verbaal omdat ze de plaats van het ongeval hadden verlaten.
Provincie:
Tag(s):