dinsdag, 8. augustus 2006 - 15:01

Mannen in Engeland gepakt bij drugstransport

Op vrijdag 28 juli zijn door de Britse politie in Engeland drie Nederlandse mannen aangehouden terzake de smokkel van een partij van 40 kg heroïne. De drugs werden vervoerd van Nederland naar Engeland. Een 43-jarige vrachtwagenchauffeur uit de gemeente Wûnseradiel had de drugs tussen de normale lading van bloemen en groente in zijn gehuurde vrachtwagen verstopt. Dit laat de politie dinsdag weten.

Tevens werden twee Nederlandse mannen, die de lading vanuit een in Nederland gehuurde personenauto begeleidden, ter plaatse aangehouden. Het gaat om een man van 59 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 39 jarige man uit Amsterdam.

De verdachten werden in Noord-Engeland bij een gerichte controle aangehouden en was het gevolg van een door de recherche van de politie Sneek opgestart onderzoek naar de mogelijke betrokkenheid van de aangehouden personen bij internationale drugstransporten. In nauwe samenwerking met landelijke en internationale opsporingsinstanties werd in Engeland de genoemde partij heroïne, in de vrachtwagen aangetroffen. De drugs vertegenwoordigden in Engeland een straatwaarde van meer dan vier miljoen euro.

De mannen zitten momenteel in voorarrest en zullen in Engeland worden vervolgd voor de drugssmokkel. De 59-jarige Nederlander werd reeds eerder, in 2002, in Nederland aangehouden ter zake het organiseren van drugstransporten naar Engeland.
Provincie:
Tag(s):