zondag, 29. januari 2006 - 16:12

Mannen met bivakmutsen blijken spotters

Schiphol

Zondagmorgen heeft de marechaussee op Schiphol, bij het hek langs de start- en landingsbanen langs de A5, drie personen aangehouden. Het drietal hield zich onder verdachte omstandigheden op rond de toegangshekken van het Schipholterrein. Automobilisten op de A5, zagen zondagmorgen 3 mannen met bivakmutsen bij de hekken en waarschuwden de politie en marechaussee. Deze hebben hierop het drietal benaderd en aangehouden en meegenomen voor verhoor. Dat heeft een woordvoerder van de marechaussee zondagmiddag bevestigd.

Tijdens dat verhoor bleek dat het ging om drie jonge Poolse mannen die aan het vliegtuigspotten waren. De mannen, in de leeftijd van 18 tot en met 25 jaar, waren vanaf Schiphol-Centrum langs het hek rond het Schipholterrein richting de A5 gelopen om vliegtuigen te gaan spotten op een spottersplaats aldaar.

Tijdens de wandeltocht stonden de drie mannen geregeld stil om door het hek naar de langskomende vliegtuigen te kijken. Ze droegen bivakmutsen tegen de koude wind. De marechaussee heeft de drie te kennen gegeven dat de route die ze hebben afgelegd langs de A5 verboden gebied is voor voetgangers.
Provincie:
Tag(s):