maandag, 23. januari 2006 - 12:35

Mannen mishandeld; Getuigen gezocht

Zwolle

Zondagochtend, 22 januari tussen 02.00 en 02.15 uur werd op verschillende plaatsen in Zwolle door een groepje jongemannen een mishandeling gepleegd. In één geval werd bij het slachtoffer ook nog zijn portemonnee gerold.

Rond 02.00 uur reed een 37-jarige man uit Zwolle op zijn fiets door de Van Karnebeektunnel in de richting van Zwolle-Zuid. Vier jongemannen komen hem in de tunnel tegemoet. Op het moment dat hij hen passeert voelt hij een trap/duw in zijn rechterzij en valt van zijn fiets.Terwijl de man op de grond ligt, krijgt hij meerdere schoppen en trappen tegen hoofd, lichaam en benen. Het signalement van de mannen luidt: twee blanke mannen en twee mannen met een getinte huidskleur. Leeftijd ongeveer 20 jaar en ongeveer 1.80 meter lang. De mannen waren gekleed in spijkerbroeken en lichte en donkere jassen. Na de mishandeling gingen de mannen er vandoor in de richting van het centrum. De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling.


Het is rond 02.15 uur als een 32-jarige man uit Zwolle op de Assendorperstraat lastig worst gevallen door drie mannen.
De Zwollenaar liep met wat vrienden langs de drie mannen. Tijdens het passeren benaderde één van de drie mannen hen erg agressief. Er ontstond tussen de twee groepen mannen onenigheid. De Zwollenaar werd vervolgens aan zijn jas vastgepakt en met een flesje op zijn oog geslagen. Hierdoor liep hij een blauw oog op. Daarna is de groep van drie mannen weggelopen in de richting van het centrum.
Later die ochtend bemerkte het slachtoffer dat zijn portemonnee was verdwenen.

Beide mannen hebben aangifte gedaan van mishandeling c.q. beroving.

De politie onderzoekt nog of er een verband is tussen beide mishandelingszaken en verzoekt getuigen om contact met hen op te nemen via 0900-8844.
Kent u de daders, maar bestaat de kans dat de daders u ook kennen, dan kunt u anoniem uw melding doen via 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):