woensdag, 13. september 2006 - 23:33

ManU wint Battle of Britain

Manchester United heeft de goede vorm uit de Premiership meegenomen naar de Champions League. The Mancunians versloegen Celtic met 3-2 op Old Trafford.

Celtic nam brutaal de voorsprong via niemand minder dan Jan Vennegoor of Hesselink. De spits schoot na 21 minuten alert de 1-0 binnen na een slippertje van Rio Ferdinand. De Schotten konden niet lang van het doelpunt genieten, want negen minuten later kreeg ManU een onterechte penalty mee. Doelman Boruc raakte Ryan Giggs amper aan in het strafschopgebied, maar toch legde scheidsrechter Lubos Michel de bal op de stip. Louis Saha miste niet: 1-1.

De Fransman scoorde tien minuten later opnieuw na een slimme stekpass van Paul Scholes. De thuisploeg leek op rozen te zitten, maar een prachtige vrije trap van Shunsuke Nakamura bracht Celtic weer langszij: 2-2. Daarmee kwam er nog geen einde aan het doelpuntenfestijn, want vlak na rust profiteerde invaller Ole Gunnar Solksjaer van slordig balverlies aan Schotse zijde. De Noor kon van dichtbij niet missen: 3-2.

In de tweede helft golfde het spel op en neer, maar was Manchester United wel de betere en gevaarlijkste ploeg. De 3-2 uitslag was dan ook terecht te noemen.

In dezelfde poule speelden FC Kopenhagen en Benfica met 0-0 tegen elkaar gelijk.