donderdag, 5. oktober 2006 - 15:22

Marathon Eindhoven in de overtreffende trap!

Eindhoven

Tijdens de persconferentie in Eindhoven gaf Cor Vriend toelichting op het topveld van de Marathon Eindhoven.
"Vorig jaar was het de meest succesvolle marathon uit de geschiedenis. Maar," aldus Vriend, "dit jaar zijn de randvoorwaarden ingevuld om weer veel records te zien sneuvelen."

De beste papieren lijkt te hebben de winnaar van vorig jaar Boniface Usisivu. Hij heeft een beste tijd staan van 2.07.50. Vorig jaar won hij in Eindhoven in 2.08.45 en klopte Philip Singoei op de streep. Usisivu zal op papier vooral moeten afrekenen met Tesfaye Tola (2.06.57) en Joshua Chelanga (2.07.05).

Volgens Vriend heeft vooral Usisivu zich gericht voorbereid op Eindhoven en gaat hij voor een 2.07 tijd. Bij de persconferentie was ook aanwezig John Kelai. Deze Keniaan maakte twee jaar geleden furore door via de achterkant als winnaar over de finish te komen in Brussel. Hij behoort tot de favorieten dit jaar in Eindhoven. Vorig jaar werd hij er vierde met een PR van 2.09.04. Kelai is sterker geworden zo vertelde hij en hij gaat voor minimaal een 2.08 tijd.

De kopgroep van twaalf man vertrekt op een schema van 2.08. Er zijn zes pacemakers, waarvan er twee geacht worden door te lopen tot 35 km.

De Marathon Eindhoven onderscheidt zich al jaren door een spannende wedstrijd. Vorig jaar nog was de gemiddelde eindtijd van de eerste tien atleten 2.10.00, waarmee Eindhoven op de derde plaats kwam in de worldranking.

In totaal worden er ruim 14.000 deelnemers verwacht; daarvan komt de helft uit op de halve marathon en ruim 5000 in de City Run. De Marathon start om 11.00 uur.
Provincie:
Tag(s):