dinsdag, 7. februari 2006 - 22:51

Marechaussee beëindigt gijzeling

Den Oever

In opdracht van het Landelijk Parket heeft een arrestatieteam van de Koninklijke Marechaussee zondagmiddag op de Afsluitdijk een gijzeling beëindigd. Ter hoogte van Den Oever werd een auto klemgereden met daarin een gijzelnemer en diens slachtoffer. Dit meldt dinsdag het Landelijk Parket.

De gegijzelde, een 30-jarige man van Irakese afkomst uit Duitsland, was vermoedelijk van zijn vrijheid beroofd vanwege een openstaande rekening in de autohandel. In het weekend was hij naar Nederland gekomen om deze schuld te regelen.

In nauwe samenwerking met de politie Friesland begon de Koninklijke Marechaussee een onderzoek toen bleek dat de man werd gegijzeld in een woning in Franeker. De marechaussee raakte op de hoogte van de gijzeling vanwege een lopend onderzoek naar mensensmokkel.

In totaal zijn drie verdachten aangehouden, onder wie de 33-jarige eigenaar van de woning in Franeker. De andere verdachten zijn 25 en 32 jaar en komen uit Delft. De verdachten zijn evenals hun slachtoffer van Irakese afkomst. Het drietal wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Arnhem.
Provincie:
Tag(s):