maandag, 4. september 2006 - 13:13

Mark van Eldik wint LG Amsterdam rally sprint

Amsterdam

Ondanks de regen in de ochtend, waren er toch nog enkele duizenden liefhebbers naar Amsterdam Sloterdijk gekomen voor de LG Amsterdam Rally Spint. De eerste klassementsproef (KP) werd geneutraliseerd omdat er een ‘gevaarlijke verkeersituatie’ op het parcours was. Hierdoor werd er rond een uur gestart op KP 2.

De rest van de dag bleef het droog in Amsterdam maar stond er wel een harde wind. Mark van Eldik zette meteen de toon door heel snelle tijden te klokken. Op alle proeven (KP3 – 5) was het Eldik die met zijn Subaru S10 WRC die het snelst was. Hij won uiteindelijk de Rally Spint met 45 seconden voorsprong van Jasper van de Heuvel.

Ook van den Heuvel reed een geweldige race met zijn Subaru S8 WRC die op zijn beurt Jan van de Marel (Subaru Impreza WRC) weer 1 minuut en 13 seconden voor bleef.

Jarno van Haren met startnummer 6 was de snelste sprinter. Erik Moree sleepte de LG Cup in de wacht. Deze cup is een klassement van de Almere en Amsterdam rallysprint.