maandag, 11. december 2006 - 21:08

Marowijnestraat leukste straat van Groningen

Groningen

De Marowijnestraat is de Leukste Straat van Groningen 2006. Tijdens de finale op maandag 11 december heeft een jury onder voorzitterschap van wethouder Jannie Visscher deze straat tot winnaar van de verkiezing van De Leukste Straat van Groningen uitgeroepen. De Marowijnestraat wint een bedrag van € 2500, = dat voor de straat mag worden ingezet.

De jury was van mening dat de Marowijnestraat deze titel verdiende omdat dit een nieuwe straat is in een oude wijk, waar de bewoners in korte tijd samenwerking en gemeenschapszin hebben opgebouwd. ‘De bewoners, jong en oud en met een verschillende culturele achtergrond, bemoeien zich met elkaar op een positieve manier’ zei wethouder Visscher tijdens de bekendmaking.

De jury werd, behalve door de wethouder, gevormd door Dichter des Vaderlands Driek van Wissen, directeur Marketing Groningen Dirk Nijdam, coördinator Vereniging Speeltuincentrale Groningen Joka Olijve en opbouwwerker Ingrid Kelder van Stiel. De bekendmaking van de uitslag werd bijgewoond door ruim zeventig bewoners uit verschillende straten die hebben meegedongen naar de titel Leukste Straat van Groningen.

De Marowijnestraat was één van de vier finalisten, de andere straten die tot de eindstrijd waren doorgedrongen zijn de Barkmolenstraat, de Plantsoenstraat en het Bernouilliplein. Deze vier finalisten werden uit twaalf genomineerde straten geselecteerd.
Provincie:
Tag(s):