maandag, 26. juni 2006 - 22:55

Martin Lohof voor derde keer winnaar Schutrups Run

Exloo

Martin Lohof uit Borger is voor de derde keer op rij winnaar geworden van de Schutrups Run. Het hardloopevenement in het centrum van Exloo leverde zondagmiddag een spannende finale op.

Lohof had in de race over tien kilometer op de meet slechts zeventiende van een seconde voorsprong op Henry Perdok van ATC ’75. Hij realiseerde een tijd van 37.01 minuut. Op de derde plaats eindigde Luuk Steenbergen uit Exloo. Lohof kwam door de drukkende warmte niet aan zijn record van vorig jaar. Hij bleef door de zware omstandigheden bijna een halve minuut boven zijn beste tijd.

Bij de dames eindigde Bernadet Schuurman uit Winschoten op de eerste plaats. Zij finishte precies twee minuten voor Anita Bosman en Ineke Eleveld, beiden uit Emmen.
Bij de wedstrijden over vijf kilometer gingen de zeges naar Maurice Bergsma en Alet Lingenaar bij de dames. Beiden zijn inwoners van Zwartemeer.

Er kwamen zo’n zeventig deelnemers aan de start. De organisatie had op iets meer gerekend, maar door de slechte weersvoorspelling en de nasleep van de TT in Assen bleven een aantal deelnemers weg. Er is daarom besloten de Run volgend jaar eerder in het jaar op de agenda te plaatsen. In 2007 wordt de Schurups Run op zondag 20 mei gehouden.

Voor de winnaars was er niet alleen de eer, maar waren er ook leuke geldprijzen beschikbaar. De Schutrups Run wordt georganiseerd door de Stichting Schutrups Exloo in samenwerking met atletiekvereniging De Sperwers uit Emmen.
Provincie:
Tag(s):