donderdag, 7. december 2006 - 9:08

Maseratie komt met quattroporte

Amsterdam

Maserati verstevigt haar positie in het luxe segment nog verder met de introductie van de Quattroporte Automatic, die zijn opwachting maakt naast de bestaande Quattroporte-uitvoering met de DuoSelect versnellingsbak. De naam Quattroporte Automatic verwoordt direct de belangrijkste innovatie van de auto.

Hij is uitgerust met een hydraulische zesversnellingsbak die garant staat voor soepele, vloeiende overbrengingen, terwijl hij tegelijkertijd snelle gangwisselingen toestaat voor een verbeterd rijcomfort.

De compleet nieuwe transmissie leidt tot een gewijzigde gewichtsverdeling (49% voor, 51% achter), maar zorgt er voor dat het uiterst sportieve karakter van de Quattroporte behouden blijft.

De nieuwe, hydraulische transmissie zorgt voor een snelle acceleratie van de V8 Maserati-motor bij lage toeren en in het middenbereik, zonder het vermogen te beperken. Tijdens de Detroit Motor Show wordt de Quattroporte Automatic aan de internationale pers voorgesteld, alvorens de wereldwijde verkoop van de auto eind januari start.

In de Benelux wordt de Quattroporte Automatic zonder meerprijs leverbaar ten opzichte van de uitvoering met de DuoSelect transmissie. Dankzij deze nieuwe versnellingsbak beschikt de Quattroporte over alle eigenschappen om te appelleren aan een nieuwe groep kopers voor het merk. De Quattroporte Automatic vormt een geloofwaardig een aantrekkelijk alternatief, omdat zijn stijlvolle uitstraling, zijn krachtbron en zijn persoonlijkheid de inzittenden in staat stelt te genieten van optimaal rijplezier in een elegante en sportieve ambiance.

De Quattroporte, die in 2003 werd geïntroduceerd, trok direct de aandacht van de media en van autoliefhebbers dankzij zijn verfijnde, elegante design, zijn karakter en de toegepaste technologieën ter verbetering van de prestaties. De auto heeft zelfs een nieuw marktsegment voor luxueuze sportsedans gecreëerd en vormt de maatstaf binnen een segment dat nu ook door andere gerenommeerde merken binnen de auto-industrie wordt verkend. Sinds 2003 heeft de Quattroporte 28 onderscheidingen ontvangen uit handen van de wereldwijde media; een duidelijk bewijs van zijn grote populariteit binnen de auto-industrie en bij het grote publiek.
Categorie:
Tag(s):