zaterdag, 7. oktober 2006 - 9:58

Massa op pole, Toyota opvallend

De Braziliaanse Ferrari-coureur Felipe Massa zal morgen vanaf pole position vertrekken. In de laatste seconden van de derde kwalificatiesessie wist hij zich met een snelle ronde (1.29.599) nipt voor teammaat Michael Schumacher (1.29.711) te kwalificeren.

Het tijdverschil tussen beide rijders zal waarschijnlijk mede worden veroorzaakt door de hoeveelheid brandstof die beide coureurs meenamen. Traditiegetrouw stopt de Duitser immers later dan Massa.

Opvallend waren de prestaties van het Toyota-team. Ralf Schumacher (1.29.989) en Jarno Trulli (1.30.039) bezetten morgen de tweede startrij. De Japanse constructeur maakt met deze prestaties zijn vooraf aangekondigde doelstellingen enigszins waar, al blijft het afwachten met hoeveel brandstof beide auto's morgen van start zullen gaan. Renault-rijders Fernando Alonso (1.30.371) en Giancarlo Fisichella (1.30.599) completeren de top zes.

Nederlander Robert Doornbos bereikte het tweede deel van de sessie niet, evenals zijn teamgenoot David Coulthard. DeRotterdammer liet weten: "Er zit veel te veel beweging in de auto, je kunt gewoon niet aanvallen."

Christijan Albers (1.33.750) reed een zestiende tijd en bungelt daarmee onderaan het lijstje van de tweede sessie. Hij verbeterde zich wel. "Ik ben heel erg tevreden met het bereiken van de tweede kwalificatie. Dit is een rijderscircuit en dan zie je meteen wat er gebeurt." De Larenaar doelt hiermee zonder twijfel op zijn eigen kwaliteiten.
Categorie:
Tag(s):