maandag, 30. januari 2006 - 16:07

Massale belangstelling voor bokswedstrijd

Maastricht

Het Open Zuid-Nederlands Kampioenschap boksen in sporthal Geusselt in Maastricht heeft zaterdagavond massale belangstelling getrokken. Zo’n duizend bezoekers waren naar de sfeervolle en bomvolle arena getrokken om enkele bokspartijen van zeer hoog niveau te zien. Het is zo’n dertig jaar geleden dat in Maastricht –vroeger een boksstad van formaat- op dit niveau en met zoveel publiek werd gebokst.

Klapper van de avond was de partij tussen militair wereldkampioen Husnu Kocabas uit ‘s Hertogenbosch en zijn Belgische tegenstander Bekhan Kamkoev uit Luik. Kocabas behoort tot de top-8 van de wereld en zijn dansende, speelse manier van optreden, gecombineerd met razendsnelle, harde slagen, was voor de boksliefhebbers een genot om naar te kijken.

Het Maastrichtse publiek raakte enigszins ontluisterd door de slotpartij van de avond, waarin de lokale favoriet Daan Pluim het moest opnemen tegen de Belg Khavaz Dzajaitaiev. Pluim zou bij winst promoveren naar de hoogste klasse in het Nederlandse boksen, maar die promotie blijft voorlopig nog even weg. Al vanaf de eerste seconde bleek de Belg (oorspronkelijk een Kazak) veel te sterk voor Pluim, die binnen een halve minuut al bloedend in de ring stond.

Tot ontsteltenis van de Maastrichtse toeschouwers knalde Pluim in de tweede ronde knock-out tegen het canvas. Weg droom. Pluim mag de komende maanden niet boksen en zelfs niet trainen, zodat hij kan herstellen van de enorme opgelopen dreun.
Provincie:
Tag(s):