woensdag, 9. augustus 2006 - 12:13

Massale zelfmoordpoging tienermeisjes verijdeld

Enschede

De politie, GGD en jeugdzorg Twente hebben in april van dit jaar een massale zelfmoord van 12 tienermeisjes voorkomen. De meisjes in de leeftijd van 12 t/m 15 hadden contact via MSN en smeedde zo de plannen voor hun daad. De vermoedelijke aanleiding voor hun actie is een zelfmoord van een medeleerling in maart van dit jaar.

Volgens Beate Nieuwhuis van de GGD Twente is een leerlingbegeleider van het Stedelijk Lyceum in Enschede achter de plannen van de tieners gekomen en heeft de rector van het Lyceum hiervan op de hoogte gesteld. Deze zag de ernst van de zaak in en schakelde de politie en GGD in.

Deze vormden samen met psychologen, pedagogen, jeugdzorg en de wethouder van schoolzaken van Enschede een crisisteam en zorgde voor opvang van de meisjes. In welk stadium de plannen van de meisjes waren is bij de GGD woordvoerster niet bekend. 'De opvang heeft een positief resultaat gehad en is inmiddels ontbonden. Wanneer er zich weer verontrustende zaken zich voor doen, kan het crisisteam op afroep weer geformeerd worden' aldus Nieuwhuis.
Provincie:
Tag(s):