dinsdag, 27. juni 2006 - 19:13

Matig Brazilië klopt Ghana

Ronaldinho: De beste speler van de wereld. Met zijn geweldige kwaliteiten was hij de afgelopen seizoenen de belangrijkste speler van het succesvolle FC Barcelona. Dit WK heeft hij zich nog geen moment kunnen onderscheiden. Net als de rest van Brazilië trouwens. Ook tegen Ghana kon de ploeg van bondscoach Carlos Alberto Parreira geen indruk maken, maar het won wel (3-0).

Ronaldinho was onzichtbaar, dat was niet het geval bij Ronaldo. De spits kreeg ladingen kritiek over zich heen naar aanleiding van zijn gewicht, maar laat de laatste wedstrijden toch wel degelijk zien goed te kunnen voetballen. Vorige week was hij tweemaal trefzeker tegen Japan en ook vandaag liet hij zien het scoren nog niet verleerd te zijn. Een intelligent passje van Kaka zette Ronaldo alleen voor doelman Kingson, die hij met een schaar het bos instuurde.

Adriano kreeg de ideale mogelijkheid om de score uit te breiden. De spits van Inter Milan mocht van de Ghanese verdediging volledig vrij op Kingson aflopen, die echter in het één tegen één duel het sterkst was. Een simpel tikje opzij naar de volledig vrij staande Ronaldo was genoeg geweest voor de 2-0.

Die 2-0 kwam er voor rust ook, toen Adriano zijn fout van even eerder goed maakte. Hij tike een voorzet van Cafu binnen, al deed hij dat wel in buitenspelpositie. Protesten vanuit de kant van het kamp van Ghana leidden tot niets.

Ghana kreeg via Mensah nog een goede mogelijkheid om voor de thee de aansluitingstreffer te maken, maar doelman Dida zag tot zijn grote verbazing de inzet van Mensah op zijn voeten komen. De Goddelijke Kanaries werden na het rustsignaal door de ruim 60.000 toeschouwers getrakteerd op een enorm fluitconcert.

Na rust was het niet veel beter wat Brazilië liet zien. Ok, het was effectief, maar het was ook niet om aan te zien. Van het aanvallende voetbal waar ze om bekend staan, is dit toernooi nog niets van terecht gekomen.

Het was Ghana dat op basis van het harde werken had verdiend te scoren, maar verder dan een aantal afstandsschoten kwam de ploeg niet. In de slotfase maakte Ze Roberto er ook nog 3-0 voor en maakte zo het drama voor de nog enig overgebleven Afrikaanse ploeg nog groter. Ronaldo en Cafu hadden de score zelfs nog een groter aanzicht kunnen geven, maar faalden opzichtig.

Zaterdag spelen de Brazilianen in de kwartfinale tegen de winnaar van het duel tussen Spanje en Frankrijk.
Categorie:
Tag(s):