zondag, 3. december 2006 - 12:33

Matig NAC en Twente delen punten

Het duel tussen NAC en Twente kende een teleurstellend verloop. De ‘vroege’ rode kaart voor Ramon Zomer was daar mede van invloed op. Beide ploegen kwamen niet tot scoren en deelden zodoende de punten in het Rat Verleghstadion.

In Breda begon NAC prima aan het duel tegen FC Twente. Al na vijf minuten was het Penders die met een schot in de korte hoek doelman Boschker van de gasten aan het werk zette. Een vrije trap van Zonneveld en bijna een eigen goal van Engelaar completeerden de kansen van de thuisploeg in de eerste helft. De Tukkers hielden wel hun eigen doel schoon, maar niet hun eigen gelederen. Verdediger Zomer kon na een half uur vertrekken, nadat NAC-aanvaller Leonardo hem voor de tweede keer binnen een kwartier te snel af was. Scheidsrechter Haverkort kon niets anders doen dan Zomer op zijn tweede gele kaart trakteren.

De missie van Twente leek duidelijk in de tweede helft, namelijk één punt mee naar huis nemen uit Brabant. De man-minder-situatie bood immers weinig andere mogelijkheden. NAC bleek echter onmachtig om met goed positiespel te profiteren van het voordeel. Doelpunten bleven dan ook uit en daardoor slaagde Twente in haar opzet.
Categorie:
Tag(s):