donderdag, 17. augustus 2006 - 12:17

Max van den Berg en Dorette Corbey geven lezing

Groningen

Op vrijdag 8 september van 10.30 tot 13.30 uur geven Max van den Berg en Dorette Corbey een lezing voor studenten en docenten van de Hanzehogeschool Groningen onder de titel ‘Help armoedegerelateerde ziektes de wereld uit!’ een hopeloze opgave of een echte kans? De lezing wordt gegeven in De Appel, Zernikeplein 7.

Dorette Corbey is een van de opdrachtgevers voor het nieuwe studieonderdeel International Public Health van de Academie voor Verpleegkunde. Haar opdracht gaat over Diabetes Mellitus, een sterk groeiend volksgezondheidsprobleem. Dorette Corbey komt uitleggen waarom zij hiervoor de samenwerking met de Academie voor Verpleegkunde van belang vindt. Door deze samenwerking krijgen studenten ook een goede blik op het werk en het gedachtengoed van het Europarlement op het gebied van volksgezondheid. Mevrouw Corbey spreekt van 10.30 tot 11.30 uur.

De lezing van Max van den Berg (van 11.30 tot 13.30 uur) staat in het teken van de Millenniumdoelen. Met deze doelen beloofden rond de eeuwwisseling alle landen, arm en rijk, zich in te zetten om de armoede in de wereld aan te pakken. Armoede bestrijd je door goede gezondheidszorg. Gezondheid is met drie van de acht Millenniumdoelen een belangrijke inzet in de strijd tegen extreme armoede. Veel mensen in ontwikkelingslanden verzwakken door geen of slechte toegang tot medische hulp. Zo blijven deze landen arm en onderontwikkeld. Wij als Europeanen kunnen daar verandering in brengen.

Uiteraard is er na de lezing gelegenheid om met Max van den Berg verder te discussiëren over het onderwerp.
Provincie:
Tag(s):