maandag, 14. augustus 2006 - 17:21

Máxima bezoekt 5 september de RU Groningen

Groningen

Hare Koninklijke Hoogheid, Prinses Máxima der Nederlanden houdt dinsdagmiddag 5 september aan de Faculteit Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen een toespraak tijdens de openingsceremonie van het facultair academisch jaar. Voorafgaand aan de openingsceremonie brengt de Prinses een werkbezoek aan de stad Groningen.

De toespraak van de Prinses is een inleiding op de lezing Bedrijven, Bedrijfskunde en Diversiteit van de heer D. Jacobs, hoogleraar Strategisch Management aan de faculteit. Jacobs benadrukt in zijn voordracht, gericht aan studenten en medewerkers bedrijfskunde en economie, het belang van diversiteit bij mensen, teams en organisaties.

De Prinses spreekt vanuit haar eigen ervaringen, onder andere opgedaan tijdens haar lidmaatschap van de commissie PaVEM (Participatie van Vrouwen van Etnische Minderheden). De Prinses bezoekt de Faculteit Bedrijfskunde op uitnodiging van studenten van Faculteitsvereniging BIG.

Tijdens het werkbezoek aan de stad Groningen, staat vooral het thema 'jongeren en werk' centraal. Nadat de Prinses is geïnformeerd over het Grote Marktproject in de stad, bezoekt zij jonge ondernemers die gevestigd zijn in een zogenaamde incubator. Dat is een broedplaats voor jong ondernemerstalent. De deelnemers aan het project zijn student of pas afgestudeerd aan een van de Groningse onderwijsinstellingen. Zij fungeren als eenheid, onder de naam YEAH, Young Entrepreneurs Are Here.
Provincie:
Tag(s):