dinsdag, 7. februari 2006 - 20:04

Maximaal tweemaal pepperen

Assen

De Rechtbank in Assen heeft dinsdag een 34-jarige man uit die plaats veroordeeld tot een deels onvoorwaardelijke gevangenisstraf en een werkstraf. De rechtbank achtte bewezen dat de man op 19 juni 2005 te Assen een andere Assenaar heeft mishandeld. Toen de gealarmeerde politie ter plaatse kwam, verzette de man zich tegen zijn aanhouding. Ook mishandelde hij twee agenten en bedreigde hij twee andere agenten met zware mishandeling.

Volgens de rechtbank handelde één van de politiemensen niet rechtmatig. Hij sprayde pepper naar de verdachte terwijl deze al door twee of drie andere collega’s werd gepepperd. Volgens de Ambtsinstructie van de politie mag dat niet.
Een verdachte mag maximaal twee maal per geval gepepperd worden en dient daarbij vooraf gewaarschuwd worden. Ook dat was niet gebeurd hoewel de verdachte, die overigens een agressieve uitstraling had, vlak voor het pepperen niemand leek te willen aanvallen.

De rechtbank keurde het gedrag van de man echter wel af. Ook stelde zij dat het gedrag niet alleen inbreuk maakte op het welbevinden van de agenten maar ook getuigde van gebrek aan respect voor het werk dat zij doen.
Provincie:
Tag(s):