vrijdag, 10. februari 2006 - 20:59

McLaren presenteert opvallende MP4-21

Het Formule 1-team van McLaren heeft zonder enige aankondiging zojuist de livery bekend gemaakt van de nieuwe bolide voor dit seizoen, die als opvolger van de MP4-20 logischerwijs de MP4-21 zal gaan heten.

Opvallend is uiteraard de chrome kleur die weerkaatst, op de zwarte sidepods na die zwart zijn vanwege whiskymerk Johnnie Walker.

Een maand voordat de Grand Prix van Bahrein als openingsrace van het seizoen zal beginnen, komt de nummer twee van het kampioenschap van vorig seizoen met de livery van de nieuwe bolide. Er is geen tabakssponsoring meer te zien nadat tabaksfabrikant West besloot te stoppen met sponsoring in de Formule 1 vanwege de strenge reglementen van de Europese Unie.

Vanaf 2007 zal telefoongigant Vodafone pronken als hoofdsponsor van de Engelse renstal, wanneer ze verdwijnen van de rode bolides van Ferrari. 2006, een overstap jaar, zal echter geen hoofdsponsor kennen ondanks dat Johnnie Walker erg duidelijk naar buiten komt op de sidepods. De naam van het whiskymerk staat niet in de teamnaam.

Naast de weerkaatsende kleur van chroom en de zwarte sidepods is vooral de rode kleur van de voor- en achtervleugel zeer opvallend te noemen. Naar alle waarschijnlijk zullen vanaf 2007 daar de sponsornamen van Vodafone op worden gezet. Net als vorig seizoen rijden Kimi Raikkonen en Juan Pablo Montoya ook dit seizoen weer op de Franse banden van Michelin. Ook de spitse neus, zoals we die een paar jaar terug zagen, komt weer helemaal terug. Deze waren gedurende de wintertests op de Spaanse circuits van Jerez en Barcelona ook al te zien.
Categorie:
Tag(s):