zondag, 29. oktober 2006 - 15:17

ME maakt einde aan illegale houseparty

Helmond

Zaterdagavond werd door de ME een einde gemaakt aan een illegale houseparty aan de Nieuwe Industrieweg in Helmond. De politie zette de Mobiele Eenheid in, om de honderden agressieve feestgangers te verwijderen.

Burgemeester Jacobs van Helmond had tot het beëindigen van het feest besloten toen bleek dat daarvoor geen vergunning was afgegeven. Rond 5.20 uur viel de politie de gebarricadeerde loods waar de party werd gehouden, binnen. Hierop werden meteen voorwerpen in de richting van de politie gegooid, waarop pepperspray werd gebruikt om het verzet van de 'feestgangers' te breken.

De ME ging als eerste de hal binnen waar de houseparty werd gehouden. Er werd gegooid met bierflesjes en andere voorwerpen. Een agent raakte gewond toen hij een flesje naar zijn hoofd kreeg gegooid. Hij is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld. Tegen zes uur was het pand volledig ontruimd.

Even na zes uur probeerden tientallen personen opnieuw aan de achterzijde van het pand weer naar binnen te komen. Twee hondengeleiders die dit probeerden te voorkomen werden daarop door de groep belaagd. Er werd daarbij onder andere gegooid met blikjes, weipalen en stenen. Een tweede agent raakte gewond toen hij met een weipaal tegen zijn rug werd geslagen.

Tijdens de ontruimingsactie werden vijftien verdachten aangehouden. Vier van hen zijn wegens gebrek aan bewijs naar huis gestuurd. Elf verdachten zullen strafrechtelijk worden vervolgd. Drie andere verdachten, een 23-jarige Eindhovenaar, een 25-jarige Italiaan en een 44-jarige man uit Rosmalen, zullen aanstaande dinsdag worden voorgeleid bij de rechter-commissaris in ’s Hertogenbosch. Zij worden ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan openlijke geweldpleging waarbij politieagenten zijn mishandeld.
Provincie:
Tag(s):