donderdag, 19. januari 2006 - 9:25

Medhi bedreigd

De Iraanse hongerstaker Mehdi voelde zich bedreigd, aldus Platform Red Mehdi. Dit zou gebeuren door het personeel van uitzetcentrum Zestienhoven. Ze zouden van plan zijn om hem te verplaatsen naar het psychiatrische ziekenhuis in Scheveningen als hij niet stop met zijn hongerstaking. Medhi voelt zich onder druk zijn gezet door deze handelswijze. Zijn advocaat is bezig met een nieuw asielverzoek.

Medhi zet zijn hongerstaking voort. Volgens de Iraniër zou dit de enige mogelijkheid zijn om hem voorlopig niet terug te sturen naar Iran. Pas wanneer hij is aangesterkt zou hij door justitie terug gestuurd worden.

Mehdi werd woensdag verplaatst van Zestienhoven (Rotterdam) naar Scheveningen. De bedreigingen van het IND-personeel aan het adres van Mehdi zijn een feit geworden. Zijn advocaat mr. Van Zundert, werd hier vooraf niet over geïnformeerd. Het platform vindt het breken van het verzet van Mehdi op deze manier breken een onmenselijke zaak.

Aanstaande maandag dient er voor de rechtbank van Amsterdam een kort geding dat werd aangespannen door mr. Van Zundert. De advocaat wil weten of de arrestatie van Mehdi in Den Haag en ook zijn verplaatsing naar het Huis van Bewaring rechtvaardig zijn.
Provincie:
Tag(s):