maandag, 24. april 2006 - 12:00

Meegesleurd bij autodiefstal

Arnhem

Een 61-jarige man is vrijdagavond op enkele kleerscheuren en lichte verwondingen na met de schrik vrijgekomen nadat hij in Arnhem honderden meters was meegesleurd bij de diefstal van zijn wagen. De man was even voor elf uur op de Van Olden-barneveldtstraat door een vrouw aangesproken die hem om een lift vroeg.

De man bood haar de rit aan en bracht haar naar de aangegeven plek. Bij het uitstappen zag de vrouw kans om er met de auto van de man vandoor te gaan. De man, die ook even uitgestapt was, greep zich vast aan de dakdragers van zijn auto en werd zo enkele honderden meters meegesleurd.

Op een gegeven moment zag het slachtoffer zich genood-zaakt los te laten en kwam op de Westervoortsedijk ter hoogte van te Snelliusweg te vallen. Een passerende automobilist zag het gebeuren en ontfermde zich over de man. Samen zetten ze de achtervolging in en zagen de auto even verderop stilstaan.

De vrouw en nog een onbekende man, die in de auto bleken te zitten, wisten te voet te ontkomen, waarop het slachtoffer zich met zijn auto bij de politie meldde. De politie stelt een nader onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):