woensdag, 31. mei 2006 - 13:47

Meer camera's in centrum

Utrecht

Het cameratoezicht in de Utrechtse binnenstad wordt uitgebreid met zeven camera’s. Er komen vier camera’s in de omgeving van de Breedstraat en drie op het Janskerkhof. Het cameratoezicht in de binnenstad wordt vooral ingezet op plekken waar overlast is en waar mensen uitgaan en winkelen. De voorbereidingen voor deze uitbreiding zijn eind 2005 in gang gezet. Op dit moment wordt de aanleg uitgevoerd: de betreffende straten krijgen glasvezelkabel in de grond, de camera’s worden geplaatst en er worden borden geplaatst. De nieuwe camera’s worden eind juni 2006 door de politie in gebruik genomen. Verdere uitbreiding van cameratoezicht in de binnenstad is niet in voorbereiding.

De zeven camera’s die nu aan het systeem worden toegevoegd komen op de volgende plekken te hangen: hoek Breedstraat/Predikherenkerkhof, Kalverstraat/Pauwstraat, hoek Breedstraat/Hardebollenstraat, hoek Breedstraat/Wijde Begijnestraat, hoek Lange Jansstraat/Janskerkhof, hoek Boothstraat/Janskerkhof en hoek Drift/Nobelstraat. In totaal hangen in de Utrechtse binnenstad, inclusief de looproutes naar het Stationsgebied, op dit moment 43 camera’s.

Door borden wordt aangegeven dat men zich bevindt in een gebied met cameratoezicht. Op koop- en uitgaansavonden kijken politiemedewerkers live naar de beelden. Het uitkijken gaat niet ten koste van en komt niet in de plaats van politietoezicht op straat
Provincie:
Tag(s):