donderdag, 28. september 2006 - 11:23

Meer dan 200 rijbewijzen ingevorderd

Leeuwarden

Bureau Verkeershandhaving van de politie Fryslân heeft sinds 1 januari van dit jaar al meer dan 200 rijbewijzen ingevorderd omdat de bestuurders meer dan 50 kilometer per uur te hard reden. Woensdag werden nummer 200 en 201 betrapt.

Fryslân: dit jaar al ingevorderd door Bureau Verkeershandhaving
Een 19-jarige automobilist uit de gemeente Boarnsterhim reed woensdagmiddag met een gemiddelde snelheid van 132 kilometer per uur over de De Hoflanswei, terwijl er 70 kilometer per uur is toegestaan. Tijdens de rit passeerde hij enkele keren met grote snelheid groepen schoolkinderen. Agenten hebben de bestuurder een stopteken gegeven, waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. Er is proces-verbaal opgemaakt voor het overschrijden van de maximum snelheid en het voor veroorzaken van gevaar op de weg.

Op de A32, nabij Wirdum, reed woensdagavond een 26-jarige automobilist uit Leeuwarden 130 kilometer per uur, terwijl er 70 kilometer per uur is toegestaan. Ook deze bestuurder kreeg een stopteken, waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens kreeg de man een proces-verbaal.
Provincie:
Tag(s):