dinsdag, 1. augustus 2006 - 18:33

Meer klachten binnen bij Milieudienst Rijnmond

Rotterdam

De meldkamer van de DCMR Milieudienst Rijnmond heeft in de maand juli 754 klachten binnengekregen. Opnieuw een bovengemiddeld aantal. Dit laat de dienst dinsdag weten. De meeste klachten kwamen op 7 juli binnen. Toen belden vooral mensen uit Hoek van Holland die klaagde over een chemische stank. De veroorzaker daarvan werd niet gevonden. Donderdag 27 juli melden 28 bewoners van Maassluis stankoverlast van een scherpe mestlucht.

De uitrukdienst van de meldkamer constateert dat het injecteren van mest de overlast veroorzaakt.

Zaterdagmiddag 29 juli is bij Shell Nederland Raffinaderij in Pernis brand ontstaan na een lekkage van nafta (benzineachtige stof) bij een pakking van een veiligheidsuitlaat. De brand is gecontroleerd uitgebrand. Bij schoonmaakwerkzaamheden na de brand is zwavelhoudend materiaal via de fakkel afgevoerd. Veertien klachten, voornamelijk uit Schiedam, die na het incident binnenkomen, zijn toegeschreven aan Shell. Het bedrijf doet nader onderzoek naar de toedracht van het incident.

In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 juli komen tussen half één en twee uur twaalf stankklachten binnen, voornamelijk uit Vlaardingen. Esso Nederland in de Botlek veroorzaakt de stankoverlast door het niet goed affakkelen van stankhoudende gassen. Dit gebeurt bij het opstarten van één van de productie-eenheden.
Provincie:
Tag(s):