vrijdag, 3. maart 2006 - 20:48

Meer reizigers voor stadsdienst Zwolle

Zwolle

25 Procent meer reizigers en een 7,5 als algemeen rapportcijfer, dat is het resultaat na een half jaar Maxx, de vernieuwde stadsdienst in Zwolle. Dit blijkt uit onderzoeken van de provincie Overijssel, vervoersmaatschappij Connexxion en de gemeente Zwolle.

De stadsdienst in Zwolle werd vanaf 4 september 2005 ingrijpend gewijzigd. Behalve nieuwe routes en nieuwe vertrektijden, rijden er ook 25 nieuwe bussen in de stad met een lage vloer en een automatische oprijplaat voor rolstoelen en rollators. Daardoor wordt het openbaar vervoer voor vrijwel alle inwoners van Zwolle toegankelijk. Ook rijden er meer bussen en zijn er op het station goede aansluitingen op de bussen onderling en op de treinen.

Hoewel er vlak na de invoering van de nieuwe dienstregeling klachten kwamen over de nieuwe routes en de loopafstand naar de bushalte, krijgt de vernieuwde dienstregeling een 7,5. De provincie Overijssel en Connexxion lieten onder ouderen en houders van een WVG-pas een tevredenheidonderzoek uitvoeren. 56 Procent van de ondervraagden vindt de nieuwe dienstregeling een verbetering. Vooral de toegankelijkheid van de bussen en de hoge frequentie van het aantal ritten wordt door de ondervraagden als positief ervaren. Als suggesties voor verbeteringen gaf een deel van de ondervraagden aan dat de bus dichterbij de halte of het trottoir moet stoppen.

Op verzoek van de reizigers is de Maxx dienstregeling op 8 januari enigszins aangepast. Zo rijden er in de vroege ochtenduren extra ritten vanuit Assendorp, Aalanden en Ittersumerbroek. Verder rijden de scholierenlijnen 7 en 9 vanwege vertragingen op de Ceintuurbaan niet meer als ringlijn.
Provincie:
Tag(s):