vrijdag, 24. november 2006 - 12:29

Meer verblijfstoeristen in Friesland

Leeuwarden

Friesland heeft in de eerste zeven maanden van dit jaar 6,3% meer toeristen ontvangen ten opzichte van dezelfde periode in 2005.

Hotels, bungalows en campings registreerden bijna 750.000 gasten, waarvan 24% uit het buitenland. De meeste buitenlandse gasten komen uit Duitsland, maar ook steeds meer toeristen uit België en Groot-Brittannië weten de weg naar Friesland te vinden. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Actuele cijfers over de watersport zijn nog niet beschikbaar. Het totaal aantal toeristen in Friesland is daarom veel hoger. Uit signalen uit het Fries bedrijfsleven heeft Fryslân Marketing de indruk dat de watersport ook dit jaar achterblijft bij de algemene groei in de toeristische sector.

Fryslân Marketing richt de promotie van Friesland vooral op de binnenlandse markt en de buurlanden. Volgens directeur Paul van Gessel herstelt het toerisme in Friesland zich nu na enkele moeilijke jaren. Uit de cijfers blijkt dat vooral de Waddeneilanden en het Friese Merengebied profiteren van de verhoogde belangstelling. Fryslân Marketing heeft de indruk dat de watersport in Friesland echter met structurele problemen kampt. Die sector vormt een belangrijke ruggengraat voor het toerisme in Friesland. De watersport krijgt daarom vanaf 2007 extra aandacht in de promotie.

Voor de komende jaren stelt de Provincie Fryslân jaarlijks € 750.000,- extra ter beschikking voor de activiteiten van Fryslân Marketing. Daarnaast gaat Fryslân Marketing extra aandacht geven aan de Waddeneilanden en de Friese 11-steden. “Met de ver-3-voudiging van het promotiebudget laat Friesland zien dat toerisme hier een economisch speerpunt is�, aldus Paul van Gessel.
Provincie:
Tag(s):