zaterdag, 2. september 2006 - 8:50

Meerdere gewonden bij diverse ongevallen

Weert

Bij diverse ongevallen in Noord- en Midden-Limburg zijn zaterdag 9 personen gewond geraakt. Bij de hulpverlening werd tot twee keer toe een traumahelikopter ingeschakeld.

Bij een ernstig verkeersongeval op de Roermondseweg in Weert zijn zaterdagochtend twee mannen ernstig gewond geraakt. Hun voertuig raakte van de weg en botste tegen een boom. Volgens de politie reed de 24-jarige bestuurder te hard en verloor hij de macht over het stuur.

Kort na het ongeval verleenden enkele passerende militairen eerste hulp. De brandweer heeft de bestuurder uit het voertuig moeten bevrijden.

Beide slachtoffers in overgebracht naar het academisch ziekenhuis in Maastricht. De 24-jarige bestuurder uit Ittervoort werd per traumahelikopter vervoerd en de 27-jarige inzittende man uit Neeritter werd per ambulance overgebracht.

Op de Siebengewaldseweg in Bergen zijn zaterdagmiddag rond 15.15 uur in totaal vier voertuigen betrokken geraakt bij een aanrijding. Hierbij zijn vier gewonden gevallen, zo meldt de politie. Een auto moest waarschijnlijk uitwijken voor mensen die langs de rijbaan liepen en botste frontaal tegen een voorgesorteerde auto op de ander weghelft. Een tweede voorgesorteerde auto werd ook geraakt en kwam op het fietspad terecht, waar door de auto een voetganger werd geraakt.

De voetganger, de bestuurder van het eerste voertuig en een 33-jarrige man en vrouw uit de aangereden auto zijn allen met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De opgeroepen traumahelikopter heeft alleen assistentie hoeven te verlenen.

Rond 17.00 uur vond er een aanrijding plaats tussen een motorrijder en een personenauto in Horn waarbij drie gewonden zijn gevallen. Het ongeluk gebeurde toen de automobilist uit Haelen de afrit van de N280 afreed en bij het kruispunt met de Oude Rijksweg een motorrijder uit Panningen vermoedelijk geen voorrang verleende. De motorrijder werd met beenletsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder uit de auto raakte niet gewond. De twee inzittenden, een vrouw en een kind eveneens uit Haelen, zijn met onbekend letsel voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis per ambulance.
Provincie:
Tag(s):