dinsdag, 19. december 2006 - 10:35

Mega opruimactie Oudeschoot groot succes

Oudeschoot

De mega opruimactie in Oudeschoot van afgelopen zaterdag was een groot succes. De opbrengst van de actie overtrof alle verwachtingen. In totaal is er ruim 300 m³ afval ingezameld.

Door de geweldige inzet van een groep vrijwilligers uit het dorp en door de samenwerking tussen de bewoners (met ondersteuning van Arqin, de gemeente, de wijkagent en Caleidoscoop) is men er in geslaagd om alle grof restafval, witgoedafval, achterstallig snoeiwerk, chemisch afval, oud ijzer en zwerfvuil in de Uitvindersbuurt, de buurt Zuid-Oost en de omgeving Peperstraat op te ruimen en af te voeren naar de afvalverwerking.

De actie was bedoeld om de leefbaarheid en de sociale samenhang in bovengenoemde buurten te verbeteren door een activiteit te organiseren waarbij men samenwerkt aan een schone woonomgeving. Er was een werkgroep samengesteld met contactpersonen uit de buurt. Zij waren van tevoren bij alle bewoners langs geweest om de mensen te enthousiasmeren. En wat de bewoners betreft is deze actie zeker voor herhaling vatbaar.

Ook de kinderen uit de buurten waren actief. Zo’n twintig leerlingen van de beide basisscholen hebben afgelopen zaterdag in hun buurten zwerfvuil geprikt. De kinderen waren erg enthousiast en willen zeker een vervolg geven aan deze actie, want “Oudeschoot is nu schoon en moet schoon blijven�.

Plaatselijk Belang, Arqin, de gemeente, Caleidoscoop en de wijkagent zorgden voor de ondersteuning van de activiteiten door het organiseren van de publiciteit rond de actie (bewonersbrieven en posters). Maar ook met het afvoeren van grote containers, het afvoeren van alle witgoed en chemisch afval en natuurlijk was er ‘koek en zopie’ voor alle vrijwilligers. ’s Morgens om 8.00 uur begon men met een gezamenlijk ontbijt bij de Drie Pilaren, tussen de middag was er snert in de Rank en als afsluiting van de actie heeft men in de loop van de middag snacks gegeten in zalencentrum de Posthoorn.

De bewoners hebben het afval ingezameld op de volgende plaatsen:
• Asfaltplein Torricellistraat
• Hoek Huygenstraat/Amperelaan
• De Rank
• James Wattlaan
• Schoterschansweg
• Peperstraat

Rond 14.00 uur waren de inzamelactiviteiten ten einde en is al het afval afgevoerd. In totaal is er ruim 260 m³ grof huisvuil naar de vuilverwerking gebracht. Daarnaast is er 20 m³ witgoed, 30 m³ oud ijzer, diverse hoeveelheden chemisch afval, 30 autobanden en 20 m³ groen afval apart ingezameld en afgevoerd.
Provincie:
Tag(s):