dinsdag, 19. september 2006 - 8:54

Meidengroep steelt fopspenen

Delfzijl

Onlangs zijn na een onderzoek 21 meisjes in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar aangehouden op verdenking van een serie winkeldiefstallen. Twintig verdachten komen uit Delfzijl en één in Appingedam. De meisjes hadden het een tijdje voorzien op fopspenen waarmee ze dan ook in de mond rondliepen. In totaal werden vijftig diefstallen opgelost.

De buit van de dames bestond vooral uit oorbellen, cosmetica, kleding en zonnebrillen. Opvallend was de diefstal van fopspenen uit een winkelbedrijf in Delfzijl. Enkele verdachten kwamen door het zien van een baby met een fopspeen op het idee om fopspenen te stelen. Hierna besloten de verdachten met spenen in de mond op straat te lopen. Na deze diefstal volgden nog diverse fopspeendiefstallen door de meidengroep. Het betrof hier een tijdelijke ‘fopspeenhype’.

Uit de verhoren werd duidelijk dat de meidengroep de winkeldiefstallen uit spanning en sensatie hebben gepleegd. Drie verdachten hadden al een strafblad. De overige meisjes hadden nog een schone lei en waren ‘first offender’. De politie heeft de zaak inmiddels afgerond. Achttien verdachten zijn aangemeld bij buro Halt om een alternatieve straf te ondergaan. Tegen de andere drie verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):