maandag, 5. juni 2006 - 12:16

Meisje (4) gewond na ongeluk met fietser. (Getuigen gezocht!)

Enschede

Bij een aanrijding op de Perikweg in Enschede, op vrijdag 2 juni omstreeks 14.15 uur, raakte het meisje zwaar gewond. Direct na het ongeluk hebben de ouders van het meisje haar naar het ziekenhuis gebracht.
In het ziekenhuis is het meisje geopereerd aan een behoorlijke hoofdwond. Zij is nu opgenomen op de kinderafdeling. Het is niet bekend of de man ook letsel heeft opgelopen. Hij is namelijk nadat het meisje is weggebracht spoorloos verdwenen.

De politie hield meteen een buurtonderzoek. Daaruit bleek dat het meisje, bij het verlaten van een woning aan de Perikweg, tussen twee geparkeerde auto's was doorgelopen om in de auto van haar vader te kunnen stappen.
Toen zij daarbij de de fietsstrook opliep, werd zij aangereden door een oudere man op een fiets. De man kwam uit de richting van de binnenstad. Volgens de getuigen kwam ook de oude man ten val en heeft hij even op straat gezeten. Daarbij werd hij door omstanders geholpen.

Toen de vader van het meisje zag hoe ernstig het letsel van zijn dochter was, is hij meteen met moeder en kind naar het ziekenhuis gereden.

Een getuige omschrijft de fietser als volgt: man, leeftijd eind 60-begin 70, bovenop kalend-grijs haar, gebruind gezicht, gekleed in overhemd en broek. De man had een groene fiets met fietstassen.
Volgens een getuige heeft de man, direct na het ongeluk, gesproken met een blonde vrouw met een nieuwe zwarte auto.

De politie Twente wil graag in contact komen met mensen die dit ongeluk hebben gezien of weten wie de oudere man is. Mogelijk heeft iemand van de fysiotherapiepraktijk De Perikhof ook nog iets waargenomen, omdat iemand zich direct na de aanrijding zich als dokter (of zoiets) bekend heeft gemaakt.
Provincie:
Tag(s):