woensdag, 20. december 2006 - 18:59

Meisjes lichten bewoners op

Gouda

De politie en de school De Goudse Waarden in Gouda, waarschuwen inwoners voor twee meisjes die aan de deur ‘collecteren’ voor onder meer een sponsorloop of voor de stichting ‘Doe een Wens’. De meisjes van ongeveer 15 jaar en van vermoedelijk Marokkaanse afkomst noemen in hun oplichtingsverhaal ook de school De Goudse Waarden.

In oktober dit jaar was het tweetal eerder actief. Toen wist de politie ze te achterhalen, waarna ze het ingezamelde geld hebben teruggegeven aan de gedupeerden.

Nu zo lijkt, is het duo opnieuw actief en hebben ze inmiddels al weer flink wat mensen opgelicht. Een zoekactie van de politie naar de meisjes leverde echter nog niets op. Ook de school heeft de afgelopen weken veel meldingen gekregen van gedupeerden. De school geeft aan dat zij haar leerlingen bij een actie adviseert om alleen bij ouders, familieleden en kennissen langs te gaan.

Acties worden vooraf in de lokale media aangekondigd. Daarnaast kan iedere leerling zich legitimeren met een chipkaart. De school betreurt het dat haar naam wordt misbruikt. De politie en de school adviseren niet in te gaan op de oplichtingspraktijken van de meisjes.
Provincie:
Tag(s):