vrijdag, 27. januari 2006 - 11:45

Meisjes stelen onder dwang

Kampen

In een winkel aan de Oudestraat zijn donderdagmiddag rond 17.00 uur drie meisjes van 13 jaar uit IJsselmuiden en Grafhorst aangehouden voor winkeldiefstal. De meisjes hadden uit de winkel verschillende goederen weggenomen, waaronder sieraden. Bij de aanhouding verklaarden de meisjes dat ze de goederen onder dwang na bedreiging met een mes hadden weggenomen.

De meisjes verklaarden dat zij op de Oudestraat door twee onbekende jongens en meisjes werden aangesproken. Deze bedreigden de meisjes met een mes en eisten dat ze voor hen verschillende goederen gingen stelen.

De jongen met het mes is een blanke jongen met een witte baseballpet, zwart kort haar, een zwarte jas en een spijkerbroek.
De andere jongen was iets kleiner dan de ander en had eveneens kort, zwart haar.
De meisjes waren beide rond de 1.65 lang.
De ene had zwart haar tot op de schouders met een rechte pony, de ander had lang blond haar. Deze droeg een lichtkleurige jas. Allen waren rond de 15 jaar oud.

De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen die rond 16.30 uur mogelijk iets van de bedreiging in de Oudestraat hebben gezien zich te melden via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):