vrijdag, 29. september 2006 - 16:36

Melanie begraven

Geldrop

Vrijdag is de vermoorde Melanie Sijbers onder grote publieke belangstelling begraven in Geldrop. Voorafgaande aan de begrafenis werd er een uitvaartmis gehouden in de kerk in haar woonplaats. De uitvaartdienst van Melanie werd bijgewoond door zo’n 80 klasgenootjes.

In november 1995 werd, niet ver van de vindplaats van Melanie, het lichaam gevonden van de al enige tijd vermiste Nicole van den Hurk (15) uit Eindhoven. Het meisje was ‘s morgens op de fiets vertrokken naar haar werk maar daar nooit aangekomen.

Melanie werd sinds 7 september 2006 vermist. Haar lichaam werd een week geleden gevonden in de bossen bij Someren. Vandaag maakte het Openbaar Ministerie bekend dat zij al kort na haar ontvoering werd vermoord. Het OM onderzoekt momenteel of de hoofdverdachte ook betrokken is geweest bij de moord op Nicole.

In het onderzoek zijn de stiefbroer en stiefvader gehoord als verdachten maar zij werden al snel weer vrijgelaten. In 1995 is de verdachte van de moord op Melanie ontsnapt uit een TBS kliniek in Groningen, waar hij een straf uit zat voor verkrachting en ontucht. Een cold case-team kan met vernieuwde technieken, zoals DNA-onderzoek, proberen om nieuwe aanwijzingen te vinden. Mogelijk wordt het dossier over de moord op Nicole van den Hurk heropend.
Provincie:
Tag(s):