dinsdag, 24. oktober 2006 - 8:29

Meld een held! Bijzondere kinderen krijgen Kinderlintje

Nijmegen

Op 19 december 2006 onderscheidt burgemeester Guusje ter Horst voor het eerst in de geschiedenis van de stad kinderen met een Nijmeegs Kinderlintje. Kinderen die iets bijzonders hebben gedaan krijgen dan, net als volwassenen op Koninginnedag, een blijk van waardering.

Vanaf woensdag 25 oktober kan iedereen kinderen nomineren onder het motto ‘meld een held’.

De Kinderlintjes zijn bedoeld voor alle kinderen in Nijmegen tussen de 4 en 12 jaar die zich belangeloos inzetten voor Nijmegen of voor Nijmegenaren. Daarbij denkt de gemeente aan:

* een kind dat langdurig anderen helpt (bijvoorbeeld iedere dag de hond uitlaat voor een oude buurvrouw of een gehandicapt broertje dagelijks naar de sportclub brengt);

* een kind dat een bijzondere prestatie levert die van waarde is voor de samenleving of de stad (bijvoorbeeld een kind dat een ander uit het water redt, een landelijke prijs wint voor een werkstuk of Nederlands kampioen wordt in een sport)

Kortom, het kinderlintje is bedoeld voor kinderen die een voorbeeld zijn voor anderen.

Iedereen kan tot uiterlijk 24 november een kind aanmelden voor een lintje door een voordrachtformulier in te vullen op de achterkant van de Kinderlintjes-brochure of op www.nijmegen.nl/kinderlintjes. De gemeente verspreidt de folders onder andere op scholen, sportclubs en wijkcentra.

Eind november bepaalt een jury welke kinderen een lintje krijgen. De jury bestaat uit:

Jochem van Gelder, tv-presentator

Jola van Dijk, het jongste gemeenteraadslid van Nijmegen

Perry Ubeda, meervoudig wereldkampioen kickboksen

Bart Gijsbers, alias Bart de Eerste, Jeugdprins Carnaval 2006

Annie Bal-Schellekens, gepensioneerde superjuf van basisschool de Sterredans

De burgemeester van Nijmegen, Guusje ter Horst, reikt de kinderlintjes uit op dinsdag 19 december 2006, tussen 13.30 tot 14.30 uur, in De Vereeniging. De kinderen en hun ouders krijgen daarvoor een speciale uitnodiging.
Provincie:
Tag(s):