woensdag, 27. september 2006 - 22:16

Melkmeisje aan de fles

Emmen

In de giraffenstal van Dierenpark Emmen heeft Tawonga op 21 september een dochter ter wereld gebracht en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het fokprogramma van de bedreigde Rothschildgiraffen. Het jong dat bij de geboorte al 1,80 meter hoog is en zo’n 70 kilo weegt, is kerngezond. De moeder beschermt haar jong goed, maar staat de kleine niet toe om bij haar te drinken.

De eerste dagen heeft de dierenarts van het park haar via een sonde de nodige melk gegeven. Nu krijgt ze dagelijks een aantal keren de fles van haar vaste verzorgers. Die hebben het girafje daarom de naam Mukami gegeven. Mukami is Afrikaans voor melkmeisje.

De eerste dagen hield de ene verzorger het jong vast terwijl de ander de fles gaf. Inmiddels weet het girafje wat de bedoeling is en krijgt ze moeiteloos haar dagelijkse portie melk binnen. Als alles goed gaat, zal ze de komende vier tot vijf maanden via de fles haar voeding krijgen.

Gelukkig zijn de vaste verzorgers vrij lang, zodat ze Mukami ook over enige tijd nog zonder ladder de fles kunnen geven.
Provincie:
Tag(s):