maandag, 6. februari 2006 - 11:23

Mercedes-Benz dealers willen tweedehands markt terug

Den Haag

Drie Mercedes-Benz dealers, Den Haag, Rüttchen en Wensink, gaan binnenkort een drietal vestigingen in Nederland openen onder de naam Mercedes-Benz Direct. Met dit nieuwe concept willen de drie initiatiefnemers de consument, die op zoek is naar een wat ‘ouder net’ gebruikt karretje, terughalen naar de Mercedes-Benz dealer.

De nadruk zal liggen op auto’s van 4 tot 8 jaar en dat is vrij opmerkelijk te noemen in de Nederlandse autodealerindustrie. Nu worden voertuigen die ouder zijn dan vier jaar vaak afgestoten naar bijvoorbeeld autohandelaren. Met dit nieuwe concept hopen de dealers ook de verkoop van de ‘oudere Mercedes’ in eigen dealerschap te kunnen uitvoeren.

Over de automobielbranche zijn momenteel bijna dagelijks berichten te lezen. De niet altijd positieve berichten geven aan hoezeer de branche onder druk staat. Het is daarom een geweldig gevoel om nu een positief signaal af te kunnen geven, aldus de dealers. Op 11 februari aanstaande worden de vestigingen in Velddriel, Delft en Meppel voor de klanten geopend en zal tijdens de opening meer bekend worden gemaakt over de nieuwe opzet.
Categorie:
Tag(s):