maandag, 18. september 2006 - 16:50

Met ‘De Dikke Bertha’ veilig naar school

Breda

Donderdag 21 september 2006 vraagt het District Noord Brabant van Veilig Verkeer Nederland, met de actiedag 'Op Voeten en Fietsen naar school' aandacht voor de vervoerswijze van kinderen van en naar school. Het doel van deze actiedag is dat zoveel mogelijk kinderen, met of zonder ouders, lopend of fietsend naar school gaan. Maar liefst 151 scholen in Noord-Brabant hebben aangeven hier op die dag aandacht aan te zullen besteden.

In Zevenbergen wordt dit gedaan door middel van een looptrein bestaande uit kinderen die onder begeleiding van de chauffeur en conducteurs (ouders en vrijwilligers) als passagiers via een veilige looproute naar school gaan. Kinderen kunnen onderweg instappen bij speciale haltes. In Zevenbergen heet de looptrein ‘De Dikke Bertha’ , maar liefst 240 leerlingen van de Neerhof school gaan met ‘De Dikke Bertha’s’ naar school.

Om 8.20 uur gaan twee ‘Dikke Bertha’s’ onder begeleiding van muziek en acteurs van start . Burgemeester Den Duijn van Zevenbergen is ook in het bezit van een treinkaartje. ‘De Dikke Bertha’ arriveert om 8.45 op De Neerhof waar ook een knallende start van de actiedag gegeven zal worden.

Op het speciaal gemaakte podium op Basisschool De Neerhof zullen de burgemeester en de acteurs de dag officieel openen. Met zelfgemaakte pamfletten, haltes en aankleding zijn de leerlingen al weken bezig met voorbereidingen voor deze actiedag. Ter afsluiting van de dag zullen er 400 Veilig Verkeer Nederland ballonnen de lucht in gaan.
Provincie:
Tag(s):