woensdag, 9. augustus 2006 - 22:47

Met de fiets door de Peelstreek

Ospel

Op 11 augustus wordt een nieuwe fietsverbinding geopend aan de zuidzijde van het nationaal park De Groote Peel. Het pad begint bij Ospeldijk en sluit in oostelijke richting aan op de Oude Dijk. Via de Oude Dijk is er een verbinding met een bestaand fietspad van de gemeente Meijel, dat in het kader van dit project is opgeknapt.

In de Groote Peel komen jaarlijks 150.000 bezoekers. Allemaal te voet, want fietsen is niet toegestaan. Dit om de rust in dit kwetsbare gebied te garanderen. Plaatselijk zijn er fiets mogelijkheden langs dit natuurgebied, maar fietsend de Peel beleven is maar beperkt mogelijk. Met de aanleg van dit fietspad is die mogelijkheid uitgebreid. Fietsers hebben vanaf het fietspad mooie doorkijkjes naar de peelnatuur en kunnen vanaf het fietspad op diverse plaatsen de Peel in om een wandeling te maken. Het is nu mogelijk van Ospeldijk naar Meijel te fietsen zonder langs de provinciale weg te rijden.

Met de aanleg van dit fietspad, en de medewerking van Staatsbosbeheer aan de aanleg van een fietspad aan de oostzijde van de Mariapeel langs het Defensiekanaal, wil Staatsbosbeheer bijdragen aan het recreatief aantrekkelijk maken van de Peelstreek.
Provincie:
Tag(s):