donderdag, 26. oktober 2006 - 22:11

Met het college de bus in

Assen

Inwoners en andere geïnteresseerden kunnen zaterdag een rondrit per bus door de stad maken. Elk uur rijdt een bus langs allerlei opmerkelijke dan wel spraakmakende plekken waar een deskundige ambtenaar een toelichting geeft. Alle mogelijkheid voor de passagiers om zich nader te informeren of in discussie te gaan. Ook de burgemeester rijdt mee, net als alle wethouders.

De busritten vormen een nieuwe toevoeging aan de ‘Ik en Mijn Gemeente dag’ die zaterdag traditiegetrouw plaatsvindt. Vanaf 11 uur ’s ochtends staan in het Stadspaviljoen –de tent die al twee weken het middelpunt is van het Koopmansplein- het stadsbestuur, ambtenaren uit alle sectoren van de organisatie en veel raadsleden de hele dag paraat om inwoners te ontvangen. En met hen in gesprek te gaan over alle stadse aangelegenheden.

Directe aanleiding is natuurlijk de begroting waarover de gemeenteraad op 6 en 9 november in debat gaat. Alle gelegenheid dus voor een ieder om zijn ideeën, plannen, op- en aanmerkingen te berde te brengen.

Om zaken ter plekke inzichtelijk te kunnen maken en toe te lichten worden dit jaar als experiment de rondritten per bus georganiseerd. Vanaf 11.30u vertrekt elk uur een bus vanaf de Weierspoort. De rit duurt ongeveer drie kwartier en is gratis.
Provincie:
Tag(s):